ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив с 1:0 в мач от 27-я кръг

...
ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив с 1:0 в мач от 27-я кръг
Коментари Харесай

ЦСКА ’48 удари 1:0 Локо ’26

ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив с  1:0  в мач от 27-я кръг на efbet Лига. Две минути след началото на второто полувреме Джовани Трупе извърши нарушаване в личното си наказателно и получи червен картон, а домакините извършиха дузпа. От бялата точка беше прецизен Педриньо.

Така ЦСКА 1948 продължи победната си серия, като това е пети следващ триумф във всички шампионати за „ алените “. С трите точки отборът събира 57 точки и към момента заема третото място в шампионата. „ Смърфовете “ пък са шести, най-малко краткотрайно, с актив от 43 пункта.

Първият прецизен удар пристигна в 7-ата минута след добър самостоятелен пробив на Бабакар Дион. Последва шут отвън наказателното поле на домакините, който обаче не затрудни Даниел Наумов.

В 13-ата минута Елитон се извиси в пеналтерията и стреля с глава, само че не съумя да нанесе задоволително добър изстрел, а топката не заплаши вратата защитавана от Динко Хоркаш.

Три минути след това ЦСКА 1948 получи корнер. При осъществяването топката бе избита и попадна в краката на Педриньо, чийто опит за изстрел бе блокиран. Последва втори ъглов удар, който стигна до Георги Русев. Той опитва изстрел от ръба на наказателното поле, който прелетя високо над напречната греда.

Педриньо проби чудесно отляво в 24-ата минута, след което опита да откри Светослав Диков с пас по земя, в наказателното поле обаче бранител на „ смърфовете “ почисти преди топката да стигне до напдателя.

В 34-ата минута Локомотив Пловдив провежда взривоопасна контраофанзива. На върха й се оказа Джовани, който се измъкна от отбраната на ЦСКА 1948 и остана очи в очи с Даниел Наумов. Той съумя да преодолее стражът на домакините, само че топката срещна десния непряк дирек и излезе.

Три минути по-късно ​Радослав Кирилов получи пас на далечната греда и опита пряк изстрел от въздуха, който обаче не откри задачата.

Две минути след старта на втората част Светослав Диков нанесе прекрасен изстрел, с който Динко Хоркаш се оправи, само че топката остана рисково покрай голлинията. Радослав Кирилов щеше да я добави, само че бе съборен от Джовани Трупе. Волен Чинков отсъди дузпа, а с това и футболистът на „ смърфовете “ бе изпъден с червен картон. Педриньо застана на бялата точка и извърши наказателния удар чудесно, пращайки топката в мрежата на Хоркаш за 1:0.

Темпото несъмнено спадна след първото попадение, а двамата треньори погледнаха към промените. В 70-ата минута Джовани Маркес опита мъчно осъществяване от директен свободен удар, само че нацели стената. Секунди по-късно Ради Кирилов излезе на стрелкова позиция, само че прати топката настрана от вратата.

Три минути след това Денислав Александров опитва фалцов изстрел отвън наказателното поле и единствено чудесната интервенция на Даниел Наумов резервира преднината на домакините.

В 83-ата минута добра композиция на Локомотив Пловдив приключи с центриране отляво. Потърсен бе Денислав Александров в пеналтерията на домакините, само че той увисна и не съумя да стреля с глава.

Пет минути по-късно Алекс Колев получи добър пас сред бранителите на гостите. Той съумя да се обърне към вратата и нанесе изстрел, който обаче бе избит от Динко Хоркаш.

В добавеното време на срещата ВАР прегледа обстановка за евентуална дузпа, откакто топката срещна ръката на Елитон, който обаче първо игра с глава. Играта продължи без углавен удар.

Източник: Гонг.бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР